Мислите за инсталиране на водно подово отопление ?

20 януари 2024
Мислите за инсталиране на водно подово отопление ?

Мислите за инсталиране на водно подово отопление 

Тези системи осигуряват нисковъглеродна, енергоспестяваща топлина чрез използване на взаимосвързани зони от тръби, монтирани под повърхността на вашия под, за отопление на различни зони на вашия дом, за наистина персонализирано решение за отопление. В тази статия, ще ви кажем всичко, което трябва да знаете за схемите за водно подово отопление, включително: 

  • Как работят кръговете за подово отопление 
  • Многобройните предимства на подово отопление за вашия дом 
  • Как да проектираме най-доброто разположение на системата за всяко пространство 
  • Лесните начини за управление на водното подово отопление 
  • Защо подовото отоплителна система е подходяща както за проекти за ново строителство, така и за реновиране 

Как работят кръговете за водно подово отопление? 

Системите за водно подово отопление обикновено се разделят на зони, предназначени за по-големи проекти, при които отоплителните тръби са потопени в слой бетонна замазка, или системи с нисък профил, при които тръбите са монтирани директно в панелите на отоплителната система. И в двата случая отоплителните тръби трябва да бъдат монтирани като отделни „вериги“ или контури от тръбопроводи, които ще отопляват различни зони на дома в изолация – тези зони също се наричат ​​„отоплителни зони“. Например, в типичен двустаен едноетажен апартамент може да се препоръчат три водни  кръга, за да се създадат три отделни отоплителни зони: основната жилищна и кухненска част ще се отопляват от един воден кръг, банята ще се отоплява от друга и спалните, трета.  

Какви са предимствата на зоналното отопление? 

Зонирана отоплителна система, като всяка част от вашия дом се отоплява от собствен кръг за подово отопление, ще осигури контролирана топлина, която може да се персонализира според вашите нужди. Различните зони на вашия дом ще изискват различни температури, по различно време, а зонираното отопление осигурява тази функция. През по-студените зимни месеци е добра идея да затоплите леко спалнята си през нощта или от ранните часове на сутринта, за да започнете деня възможно най-комфортно, докато може да се окаже неефективно да затоплите хола си до същото ниво на топлина през този период от време. Чрез използване на отоплителни зони, където тези пространства се отопляват отделно от техните собствени вериги, можете да поемете контрола върху своите топлинни графици, значително подобрявайки енергийните характеристики на вашия дом, като същевременно спестявате пари от сметките си за енергия.  

Търсите повече информация за зоналното отопление? 

 „Зонирана отоплителна система осигурява контролирана топлина, която може да се персонализира според вашите нужди“ 

Какъв е идеалният дизайн на веригата за подово отопление за моя дом? 

В зависимост от размера на вашия проект, можете да изберете просто да монтирате веригите въз основа на обозначенията на помещенията и верига за всяка стая е една опция. Но има някои експертни съвети, които можем да споделим, за да направим отоплението на вашия дом възможно най-ефективно.  

  • Големите стаи, като дневни и кухненски зони с отворен план, трябва да използват собствен кръг за подово отопление – винаги избягвайте инсталирането на две вериги от тръби в една и съща стая.  
  • Стаи, които имат високи нива на топлинни загуби, като тези с малка изолация или с външни стени или по-големи прозорци или капандури, ще изискват по-голяма топлинна мощност от вашата отоплителна система. За тези помещения се препоръчва един кръг за подово отопление, предназначен за стаята, така че тази отоплителна зона да може да се нагрява до по-висока температура от другите части на имота.  
  • В същото време добре изолираните стаи трябва да използват друга верига, за да се гарантира, че се нагряват до подходяща температура, за да се избегне прегряване.  
  • Баните често се препоръчват да използват отделни вериги, тъй като тези стаи обикновено се нагряват до малко по-висока температура от другите стаи в дома. 
  • В многоетажен имот могат да се монтират различни кръгове за подово отопление на различните етажи. В зависимост от размера на сградата може да имате нужда от множество вериги на всяко ниво.  

Как да свържа и управлявам кръговете за подово отопление? 

Тръбопроводът за подово отопление, който изгражда веригите, ще бъде свързан към колектор , който действа като сърцето на вашата система, управлявайки водното налягане, дебита и регулирането на температурата. Това осигурява гъвкаво зониране и регулиране на водата за 2 до 12 кръга на водно подово отопление, което го прави подходящ както за големи, така и за малки проекти.    

Можете да използвате подово отопление с много различни източници на топлина, от традиционни газови котли до котли на биомаса и термопомпи. Благодарение на технологията си за лъчиста топлина, подовото отопление е проектирано да работи при по-ниски температури (някъде между 40°C до 65°C обикновено се препоръчва), отколкото стандартните радиатори, като същевременно осигурява същото ниво на комфорт. 

Зонираните отоплителни системи ще изискват термостати, предназначени за системата, за да осигурят контрол зона по зона или верига по верига. Гамата контролери за водно подово отопление ENGO предоставя безжично решение за управление на тези системи. Неговата интелигентна технология ви позволява да настроите персонализирани, автоматизирани графици за отопление в различни части на вашия дом с опция за групиране на отоплителните зони заедно за още по-голям комфорт и ефективност.   

„Зонните отоплителни системи ще изискват специални термостати за осигуряване на контрол зона по зона“ 

Мога ли да инсталирам зонирана система за водно подово отопление при ремонт на моя дом? 

Да, можеш. ClimaWorld предлага широка гама от системи за подово отопление с ниска конструкция, проектирани специално за проекти и обновяване, които няма да окажат значително влияние върху нивата на пода. 

Откриването на идеалната система за вашия дом е лесно с помощта ClimaWorld. Въведете няколко основни подробности за вашия проект на info@climaworld.bg и ние, ще изберем най-добрата система за вашите изисквания и ще ви кажем колко ще струва покупката и монтажа.

 


Вашият климатик трябва да бъде внимателно и професионално монтиран. Това идва с редица предимства, които не можете да пренебрегнете. В тази статия ще обсъдим подробно тези предимства, за да можете да вземете мъдро решение за комфорта и ефективността на вашето домакинство в България. Нека се потопим в тях без повече приказки. Въпреки това, ако предпочитате да говорите директно с експерт по монтаж на климатици, обадете се на 0892926600 или изпратете E-mail на info@climaworld.bg днес. Приемаме и спешни повиквания за ремонтни услуги.

прочети още